Microneedling (anti-aging)

Microneedling (anti-aging)

Microneedling (anti-aging)

Microneedling therapie is een behandelmethode waarbij een speciale naaldtechniek wordt toegepast om microscopisch kleine gaatjes in de huid te maken. De huid wordt licht beschadigd en zal op deze manier zich herstellen en nieuwe cellen aanmaken. Het is een effectieve manier om de huid in de diepte te vernieuwen en te verfraaien zonder de bovenste huidlaag te beschadigen. Microneedling wordt toegepast bij: diepe littekens, een doffe huid, fijne lijntjes, verslapte huid en grove poriën.

De behandeling

Er wordt gebruik gemaakt van een speciale vibrerende pen met een kopstukje van minuscule steriele naaldjes. Hiermee wordt met een hoge snelheid kleine gaatjes in de huid gemaakt. Deze gaatjes zijn niet zichtbaar voor het blote oog, maar stimuleren de huid precies genoeg om actief te worden. De huid wordt licht beschadigd en er vindt een betere doorbloeding plaats. Het natuurlijke herstelproces wordt op gang gezet en nieuwe huidcellen worden aangemaakt. Daarnaast komen in het bindweefsel groei- en helende factoren vrij, welke zorgen voor aanmaak van collageen en elastine. Dit resulteert tot een jongere/egale en strakkere huid.

Gemiddeld zijn 4-5 behandelingen nodig om een optimaal resultaat te kunnen behalen. Tussen elke behandeling zit een tussenpoos van 4 weken zitten. Na 2 behandelingen is al een groot verschil merkbaar in de huid. Na de kuur wordt geadviseerd om een onderhoudsbehandeling te doen van eens in de 4 maanden om de huid in optimale conditie te behouden.

Vergoeding

Indien microneedling wordt ingezet voor acne littekens of ontstekingen in je gelaat, kan de behandeling geheel of gedeeltelijk vergoed worden vanuit je zorgverzekering. Dit is afhankelijk van je aanvullend verzekeringspakket. Zie je polisvoorwaarden of informeer bij je zorgverzekeraar.

1
Goedendag,

Waarmee kan ik u helpen?
Powered by

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH