Acnetherapie

Acnetherapie

Acnetherapie

Acne is een huidaandoening die veel voorkomt tijdens de pubertijd en is te herkennen aan de verschijning van puistjes en mee-eters. Acne komt het meest voor in het gelaat, nek en op de rug. Soms zien vrouwen door gebruik van anticonceptie, tijdens een zwangerschap of in de overgang ook puisten ontstaan door hormonale veranderingen. Vaak kenmerkt deze ‘hormonale acne’ zich door een diffuse verspreiding van puisten en mee-eters op de kaaklijn en halsgebied. Door toepassing van de juiste acnetherapie kunnen verschillende acne vormen in alle leeftijdscategorieën doelgericht behandeld worden.

De behandeling

De acne behandeling bestaat uit het verwijderen van ontstekingen en mee-eters. Dit wordt ook wel een dieptereiniging genoemd. De dieptereiniging gebeurt door middel van een dun (klein) naaldje waarmee in de huid wordt geprikt en vervolgens alle vuil eruit wordt geknepen.

Rol voeding

Acne wordt veroorzaakt door tal van factoren, maar erfelijkheid en een hormonale disbalans lijken een cruciale rol te spelen. Hormonale disbalans bij vrouwen komt tegenwoordig vaker voor door een slecht leefstijl. Voeding speelt hier een belangrijk rol in. Nieuwe studies hebben aangetoond dat een verhoogde insuline gehalte (door slechte suikers) een belangrijke factor is bij het ontstaan van acne. Daarnaast zorgt al het vette voeding van tegenwoordig voor een overmaat aan talgklieren en vuil in ons huid. Al deze elementen kunnen zorgen voor een ontstekingsreactie in het lichaam waardoor onze hormonen uit balans kunnen raken en huidklachten zoals acne kunnen ontstaan. Daarom zullen wij tijdens de behandelingen ook hierop richten en u eventueel van voedingsadviezen voorzien.

Vergoeding

Acnetherapie in het gelaat wordt vanuit de aanvullende zorgverzekering vergoed. Zie je polisvoorwaarden of informeer bij je zorgverzekeraar.

1
Goedendag,

Waarmee kan ik u helpen?
Powered by

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH