Coagulatie (couperose/milia)

Coagulatie (couperose/gerstekorrel)

Coagulatie is een behandelmethode waarbij huidoneffenheden zoals; couperose, gerstekorrels en fibromen door middel van hitte eenvoudig worden verwijderd. Hierbij wordt een dun naald gebruikt waardoor elektrische stroom loopt.

De behandeling

Tijdens de coagulatie behandeling wordt met een minuscuul naaldje stroom in het bloedvaatje in de huid gebracht, waardoor aan de punt van de naald hitte ontstaat. Door de hitte stollen de eiwitten in het bloed, waarna het bloedvaatje verschrompelt. Deze manier van behandelen wordt voornamelijk toegepast bij couperose en bloedblaartjes. Ook fibromen en gerstekorrels kunnen worden gecoaguleerd. Deze worden dan net boven de huid doorgebrand, waarna een klein korstje ontstaat dat na enige dagen vanzelf van de huid valt en geneest. De behandeling wordt als licht pijnlijke ervaart. Na de behandeling wordt de huid gekoeld met een icepack en de roodheid van de huid neemt binnen enkele uren af.

Voor het behandelen van couperose zijn er gemiddeld 2 behandelingen nodig voor een optimaal resultaat.  Bij gerstekorrels en fibromen hangt het aantal behandelingen af van de hoeveelheid huidoneffenheden. De behandelingen zullen met een tussenpoos van 4 weken elkaar volgen, zodat de huid tijdig kan herstellen.

Vergoeding

Elektrocoagulatie wordt niet vergoed via de zorgverzekering.

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH